Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Řízení podniku v krizové hospodářské situaci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F99%3A00000926" target="_blank" >RIV/60460709:41110/99:00000926 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Řízení podniku v krizové hospodářské situaci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V současné době se velké množství podniků agrárního sektoru nachází v některé ze tří fází (potenciální, latentní a akutní) podnikové krize. Je potřeba, aby podnik byl připraven na řešení podnikové krize nejen z právního hlediska, ale hlavně z hlediska řízení podniku, jelikož řízení podniku v krizové situaci je odlišné od řízení rutinního. Chevalier, A. Hirsch, zahrnují do krizového řízení i analýzu rizik jako potenciálních zdrojů krize. Na základě pojetí krizového řízení dle Chevalier, A. Hirsch krizovéřízení lze charakterizovat jako soubor následujících činností: permanentní diagnostika stavu podniku, opatření pro případ nežádoucího vývoje (restrukturalizace, sanace, transformace), preventivní likvidace, konkurz a vyrovnání. Krizi podniku lze charakterizovat jako výrazné odchýlení od rovnovážného stavu, které v případě nulové reakce může vést až k zániku podniku.

  • Název v anglickém jazyce

    Company management in critical economic situation

  • Popis výsledku anglicky

    In nowadays there are many agricultural companies in once of three phases (potential, latent and acute) of company crisis. It is amost, the company to be prepared for crisis solution not only from lawyer's point of view, but from company management's point of view. Because company management in critical situation from common management. By Chevalier and Hirsch interpretation of critical management, it can be characterised as a such of these activities: continuous diagnosis of company, precaution in caseof undesirable company development (reorganization, precautionary liquidation, bankruptcy and compensation).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9241" target="_blank" >EP9241: Harmonizace nástrojů a prostředků řízení rizik v podnikatelských subjektech v zemědělství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Konkurenceschopnost agrárního sektoru a integrační procesy

  • ISBN

    80-213-0563-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    NAZV

  • Místo vydání

    PEF ČZU Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku