Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita vepřového masa u čistokrevných plemen prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000279" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000279 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita vepřového masa u čistokrevných plemen prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There were found provable differences between pure breeds BU (Large White), ČVM (Czech Pig meat Breed), L (Landrase), D (Duroc) in the meat guality by area MLT and the average daily gain. Senzoric analysis proved differences in all of the view, taste, juiceness. By technological quality there was noted the biggest water holding capacity in the ČVM breed with the most occurrence of the PSE meat. The best texture was found by the D breed. There are differences resulting from peformed chemical analysis onthe presumtion level 95% for parametres: dry ash, fat, albumin.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of pork meat in pure breed of pigs

  • Popis výsledku anglicky

    There were found provable differences between pure breeds BU (Large White), ČVM (Czech Pig meat Breed), L (Landrase), D (Duroc) in the meat guality by area MLT and the average daily gain. Senzoric analysis proved differences in all of the view, taste, juiceness. By technological quality there was noted the biggest water holding capacity in the ČVM breed with the most occurrence of the PSE meat. The best texture was found by the D breed. There are differences resulting from peformed chemical analysis onthe presumtion level 95% for parametres: dry ash, fat, albumin.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí konané při příležitosti 40.výročí založení ZF

  • ISBN

    80-7040-400-0

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly