Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional values of wheat cultivated by ecological and conventional system.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002610" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002610 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional values of wheat cultivated by ecological and conventional system.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Why we monitored the differences of nutritive value at wheat from conventional and ecological cultivation? Is reality, that wheat from ecological cultivation there is regarding total quantity of wheat cultivated too significant, nevertheless even with alternative dissemination of ecological cultivation we must calculate. Firstly from view of overproduction of wheat, and regarding to health state inhabitants. The aim of our work was find out differences between two varieties of wheat (Sarka - foodstuff wheat and Estica - feeding wheat) cultivated conventional and ecological. We evaluated the biological value of wheat protein like a presumption of measurement retention of nitrogen in body of growing laboratory white rats. The results, which we attained,clearly show on higher nutritional value of wheat from ecological cultivation, over the fact that in grain of wheat from conventional cultivation was a higher content of crude protein. Moreover, the animals preferred the ecological wheat.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional values of wheat cultivated by ecological and conventional system.

  • Popis výsledku anglicky

    Why we monitored the differences of nutritive value at wheat from conventional and ecological cultivation? Is reality, that wheat from ecological cultivation there is regarding total quantity of wheat cultivated too significant, nevertheless even with alternative dissemination of ecological cultivation we must calculate. Firstly from view of overproduction of wheat, and regarding to health state inhabitants. The aim of our work was find out differences between two varieties of wheat (Sarka - foodstuff wheat and Estica - feeding wheat) cultivated conventional and ecological. We evaluated the biological value of wheat protein like a presumption of measurement retention of nitrogen in body of growing laboratory white rats. The results, which we attained,clearly show on higher nutritional value of wheat from ecological cultivation, over the fact that in grain of wheat from conventional cultivation was a higher content of crude protein. Moreover, the animals preferred the ecological wheat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Warsaw Agricultural University

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    520

  • Strana od-do

    50-53

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus