Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004240" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004240 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv kvantitativní restrikce na složení jatečného trupu a nutriční hodnotu králičího masa. Jatečný rozbor a analýzy svalstva hřbetu a stehen byly prováděny u 40 králíků Hyplus ve věku 84 dnů. Králíci byli krmeni ad libitum (skupina 1), restringováni mezi 35.-42.dnem věku (skupina 2), 42.-49.dnem věku (skupina 3), 56.-63. dnem věku (skupina 4) a 35.-49. a 56.-63.dnem věku (skupina 5). Jatečná výtěžnost nebyla restrikcí ovlivněna, u skupin, kde byla restrikce mezi 56.-63.dnem věku došlo ke snížení podílu hřbetu z jatečného trupu. Restrikce snížila obsah ledvinového tuku. Restrikcí byl signifikantně ovlivněn obsah cholesterolu a energetická hodnota svalstva stehen a hřbetu, ve hřbetním svalstvu obsah tuku, bílkovin a hydrohyprolinu.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of quantitative feed restriction on dressing percentage and meat quality

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of quantitative feed restriction on carcass content and food value of rabbit meat was studied. Rabbits were fattened from 35 to 84 days of age. The rabbits were divided into 5 groups (8 rabbits in group), group 1 fed ad libitum, group 2 was restricted from 35 to 42 days of age, group 3 was restricted from 42 to 49 days of age, group 4 was restricted from 56 to 63 days of age, group 5 was restricted from 35 to 49 days of age and from 56 to 63 days of age. Restricted feeding did not affect thedressing percentage. The loin of carcass weight was significantly influenced by groups with restricted feeding from 56 to 63 days of age. The restriction decreased share of kidney fat from carcass.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - XXIX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-571-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    9

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 3. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku