Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005342" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005342 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There was observed the influence of reserve substances content (saccharose, fructose, starch) in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality in the following year. It was determined content of NL, PDI, fibre, ADF, NDF and NE. The different concentration of reserves substances was achieved by three various terms of last cutting (September, October, November). The highest content of reserve saccharides (starch 101 g.kg-1) was determinated on variant with last cutting in November over against the highest DM yield (16,74 t.ha-1) was reached on plots with last cutting in October. The forage quality was influenced only by sequence of cutting in the following year, no by content of sugars in roots before overwintering.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality

  • Popis výsledku anglicky

    There was observed the influence of reserve substances content (saccharose, fructose, starch) in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality in the following year. It was determined content of NL, PDI, fibre, ADF, NDF and NE. The different concentration of reserves substances was achieved by three various terms of last cutting (September, October, November). The highest content of reserve saccharides (starch 101 g.kg-1) was determinated on variant with last cutting in November over against the highest DM yield (16,74 t.ha-1) was reached on plots with last cutting in October. The forage quality was influenced only by sequence of cutting in the following year, no by content of sugars in roots before overwintering.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of XI International scientific symposium "Forage Conservation"

  • ISBN

    80-88872-31-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    74-75

  • Název nakladatele

    Research Institute of Animal Production Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    9. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku