Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005342" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005342 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality
Popis výsledku v původním jazyce
There was observed the influence of reserve substances content (saccharose, fructose, starch) in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality in the following year. It was determined content of NL, PDI, fibre, ADF, NDF and NE. The different concentration of reserves substances was achieved by three various terms of last cutting (September, October, November). The highest content of reserve saccharides (starch 101 g.kg-1) was determinated on variant with last cutting in November over against the highest DM yield (16,74 t.ha-1) was reached on plots with last cutting in October. The forage quality was influenced only by sequence of cutting in the following year, no by content of sugars in roots before overwintering.
Název v anglickém jazyce
Influence of saccharides concentration in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality
Popis výsledku anglicky
There was observed the influence of reserve substances content (saccharose, fructose, starch) in alfalfa roots before overwintering on yield and forage quality in the following year. It was determined content of NL, PDI, fibre, ADF, NDF and NE. The different concentration of reserves substances was achieved by three various terms of last cutting (September, October, November). The highest content of reserve saccharides (starch 101 g.kg-1) was determinated on variant with last cutting in November over against the highest DM yield (16,74 t.ha-1) was reached on plots with last cutting in October. The forage quality was influenced only by sequence of cutting in the following year, no by content of sugars in roots before overwintering.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of XI International scientific symposium "Forage Conservation"
ISBN
80-88872-31-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
74-75
Název nakladatele
Research Institute of Animal Production Nitra
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
9. 11. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—