Jak kvalitně sklidit cukrovku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9113" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9113 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak kvalitně sklidit cukrovku
Popis výsledku v původním jazyce
Řepu je vhodné sklízet ve fyziologické zralosti, kdy je biosyntéza sacharózy rovna jejímu prodýchání, a zároveň technologické zralosti , která je charakterizována optimálním poměrem obsahu sacharózy k necukrům. Hodnota MB faktoru by la činit 12-22. Sřezbulvy má být rovný, hladký a má procházet pod zelenými pupeny tak, aby byl odstraněn epikotyl. Je třeba se vyvarovat poškození bulev na skládkách.
Název v anglickém jazyce
How to properly harvest sugar beet
Popis výsledku anglicky
Sugar beet shall be harvested in physiological maturity when the biosynthesis of beet sugar is equal to respiration loss, and in technological maturity which is defined by optimum rate between the yield of beet sugar and molasses. The topping of roots shall be flat and whole epicotyl shall be removed. It is necessary to prevent mechanical damage of sugar beet in the stores.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zemědělský týdeník
ISSN
1212-2246
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
37
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
10-10
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—