Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující kvalitu konzumních hlíz

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15401" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:15401 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/06:15556

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The factors influencing quality of the tubers of marketable potatoes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The seven varieties were cultivated in field trials according unique farming techniques on the twelve localities in Czech Republic in 1995 to 1997. Six of the twelve localities were situated in lower, warmer and drier regions and in this contribution they are indicated with common term ?lower regions?. Other localities were situated in higher and they represent traditional potato growing regions in Czech Republic (?higher regions?). After harvest resistance of tubers against mechanical damage, reducingsugar (RC), polyphenol and glycoalkaloid (GA) (only in Cv. Karin) contents were determined. Obtained results convincingly document significant effect of different ecological conditions of higher and lower regions of the Czech Republic on tuber resistanceagainst mechanical damage. Region in our experiments did not affect significantly dry matter of tubers. Potatoes cultivated in lower regions contained in all experimental years less RC than potatoes from higher regions. Potatoes cultivat

  • Název v anglickém jazyce

    The factors influencing quality of the tubers of marketable potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    The seven varieties were cultivated in field trials according unique farming techniques on the twelve localities in Czech Republic in 1995 to 1997. Six of the twelve localities were situated in lower, warmer and drier regions and in this contribution they are indicated with common term ?lower regions?. Other localities were situated in higher and they represent traditional potato growing regions in Czech Republic (?higher regions?). After harvest resistance of tubers against mechanical damage, reducingsugar (RC), polyphenol and glycoalkaloid (GA) (only in Cv. Karin) contents were determined. Obtained results convincingly document significant effect of different ecological conditions of higher and lower regions of the Czech Republic on tuber resistanceagainst mechanical damage. Region in our experiments did not affect significantly dry matter of tubers. Potatoes cultivated in lower regions contained in all experimental years less RC than potatoes from higher regions. Potatoes cultivat

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    41st Croatian and 1st International symposium on Agriculture

  • ISBN

    953-6331-39-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    377-378

  • Název nakladatele

    Sitograf d.o.o. Osijek

  • Místo vydání

    Faculty of Agriculture University of J.J. Stros

  • Místo konání akce

    Opatija, Croatia

  • Datum konání akce

    13. 2. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku