Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A17139" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:17139 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo prověřit cca 40 druhů a genotypů cereálií a pseudocereálií z hlediska jejich možného využití pro bezlepkovou dietu. Nejlepší výsledky byly dosaženy u čiroku. Využitelnost ovsa byla problematická. Pšenice špalda, jednozrnka a dvouzrnka byly nevhodné.
Název v anglickém jazyce
Widening of spectra plant products for the diet at coeliac disease: alternative sources, their testing and using
Popis výsledku anglicky
The aim of work was to evaluate about 40 species and varieties of cereals and psudocereals from the view point of their utilisation in gluten free diet. The best results were obtained in sorghum. Utilisation of oat was problematic. Spelt wheat, einkorn and emmer were unsuitable.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník referátů ze semináře "Současné představy a požadavky na kvalitu rostlinných produktů"
ISBN
80-7040-874-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
59-61
Název nakladatele
Zemědělská fakulta JČU České Budějovice
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
Zemědělská fakulta JČU České Budějovice
Datum konání akce
29. 8. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—