Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv termínu, hloubky řezu a počtu zavedených výhonů na výnos a kvalitu chmele českých hybridních odrůd

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21557" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21557 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Term, Depth of Pruning and Number of Trained Bines on Yield and Hop Quality of the Czech Hybrid Varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    At experimental hop garden of Hop Institute in Žatec we found in three years experiment, focused on influence of different farming practices on growth and development of hop plants of Czech hybrid varieties, statistically confirmative influence of different depth and term of pruning on content of valuable substances (for brewery) in hop cones. New genotypes of hop show different performance in dependence on various farming practices. Individual farming practices ? depth of pruning, term of pruning and number of trained bines confirmatively influence performance and quality newly growed genotypes of hop. Yield of hop treated with shallow pruning increased in average of three years by 8 %, in late term of pruning by 9 % and with 6 trained bines from 1 plant to one hop pole it increased by 20 %. New genotypes also show different dynamics of valuable substances production in cones during maturation, and it was found that yield, or alpha-bitter acids content, correspond with hop yield. Thes

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Term, Depth of Pruning and Number of Trained Bines on Yield and Hop Quality of the Czech Hybrid Varieties

  • Popis výsledku anglicky

    At experimental hop garden of Hop Institute in Žatec we found in three years experiment, focused on influence of different farming practices on growth and development of hop plants of Czech hybrid varieties, statistically confirmative influence of different depth and term of pruning on content of valuable substances (for brewery) in hop cones. New genotypes of hop show different performance in dependence on various farming practices. Individual farming practices ? depth of pruning, term of pruning and number of trained bines confirmatively influence performance and quality newly growed genotypes of hop. Yield of hop treated with shallow pruning increased in average of three years by 8 %, in late term of pruning by 9 % and with 6 trained bines from 1 plant to one hop pole it increased by 20 %. New genotypes also show different dynamics of valuable substances production in cones during maturation, and it was found that yield, or alpha-bitter acids content, correspond with hop yield. Thes

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3179" target="_blank" >QF3179: Komplexní inovace pěstitelské technologie perspektivních odrůd a novošlechtění českých chmelů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    1st International Scientific Conference on Medicinal, Aromatic and Spice Plants

  • ISBN

    978-80-8069-973-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    147-152

  • Název nakladatele

    Slovak University of Agriculture Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    12. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku