Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odstavu na úžitkovost a výživný stav broilerových králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21753" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21753 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of weaning age on performance and nutriet sugestibility of broiler rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of weaning age on growth, feed consumption, digestibility of nutrients, carcass yield, mortality and parasites incidence was studied in the balance experiment. Forty Hyplus rabbits proceeding from a commercial rabbitry were assigned to four groups of 10 rabbits according to weaning age at the 25, 28, 31 and 35 days. The experimental diet had 17.03 % crude protein, 4.66 % fat and 18.30 % crude fibre. Feed and water were available ad libitum. At the end of the experiment, 84 days of age, six rabbits per groups were slaughtered. In the experiment, most results of performance were not significantly (P 0.05) affected by weaning age. Only the rabbits weaned at 25 days of age had higher live weight (P 0.05) at the age of 35 days (996, 986, 971 and910 g, respectively), but at the end of the experiment we did not find any differences among groups. The higher digestibility of nutrients was recorded in the second collection period. In the first collection period higher the digestibili

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of weaning age on performance and nutriet sugestibility of broiler rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of weaning age on growth, feed consumption, digestibility of nutrients, carcass yield, mortality and parasites incidence was studied in the balance experiment. Forty Hyplus rabbits proceeding from a commercial rabbitry were assigned to four groups of 10 rabbits according to weaning age at the 25, 28, 31 and 35 days. The experimental diet had 17.03 % crude protein, 4.66 % fat and 18.30 % crude fibre. Feed and water were available ad libitum. At the end of the experiment, 84 days of age, six rabbits per groups were slaughtered. In the experiment, most results of performance were not significantly (P 0.05) affected by weaning age. Only the rabbits weaned at 25 days of age had higher live weight (P 0.05) at the age of 35 days (996, 986, 971 and910 g, respectively), but at the end of the experiment we did not find any differences among groups. The higher digestibility of nutrients was recorded in the second collection period. In the first collection period higher the digestibili

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    52

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    341-347

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus