Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující hloubku svalu longissimus dorsi a vrstvu hřbetního tuku jehňat měřenou sonograficky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21846" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21846 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors affecting the longissimus dorsi muscle depth and backfat thickness measured by ultrasound technique in lambs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study was conducted to estimate the effect of systematic factors on characteristics of meatiness and fattiness scanned by ultrasound in live lamb. The second aim of the study was to compare two statistical models (with and without regression on lambliveweight) for analysis of variance in muscle depth and backfat thickness. Ultrasonic measurements collected in field conditions during the years 1999-2005 were available for 6270 purebred Suffolk (SF), 4191 Charollais (CH), 1320 Texel (T) and 2093 Romney (RM) lambs. Lambs were scanned at the age of 80-120 days by 5MHz linear probe behind the last rib vertebra after wool combing. The averages for muscle depth were 25.54, 23.56, 24.04 and 24.29 mm and for backfat thickness with skin 3.22, 2.83, 2.88 and3.69 mm for SF, CH, T and RM lambs. According to Akaike criterion the statistical model with regression on lamb liveweight better fits the analysed data both for muscle depth and backfat thickness. Including the lamb liveweight effect in

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting the longissimus dorsi muscle depth and backfat thickness measured by ultrasound technique in lambs

  • Popis výsledku anglicky

    The study was conducted to estimate the effect of systematic factors on characteristics of meatiness and fattiness scanned by ultrasound in live lamb. The second aim of the study was to compare two statistical models (with and without regression on lambliveweight) for analysis of variance in muscle depth and backfat thickness. Ultrasonic measurements collected in field conditions during the years 1999-2005 were available for 6270 purebred Suffolk (SF), 4191 Charollais (CH), 1320 Texel (T) and 2093 Romney (RM) lambs. Lambs were scanned at the age of 80-120 days by 5MHz linear probe behind the last rib vertebra after wool combing. The averages for muscle depth were 25.54, 23.56, 24.04 and 24.29 mm and for backfat thickness with skin 3.22, 2.83, 2.88 and3.69 mm for SF, CH, T and RM lambs. According to Akaike criterion the statistical model with regression on lamb liveweight better fits the analysed data both for muscle depth and backfat thickness. Including the lamb liveweight effect in

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    49

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    282-288

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus