Složení glukosinolátů v biomase rodu Brassica a jejich role v osevním postupu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22138" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22138 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/07:22146
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Composition of Glucosinolates in Biomass of Brassica Genus and their Role in Crop System
Popis výsledku v původním jazyce
Glucosinolates are discussed besides their anti ? nutrition effect, also as compounds which create natural defend and with its chemical composition they are ranked among natural pesticides and natural biofumigators. The principle of these effects is passive protection created by the two ? component system, glucosinolates ? myrosinase. The two ? component system of glucosinolate ? myrosinase is activated only due to an attack diseases, insects and in the case biofumigators is soil after ploughing in their biomass as green fertilizing or after ploughing in after harvest the left overs of rape. In accordance was observed content and composition of glucosinolates during growth. The most resistance against diseases and insects has white mustard (Sinapis alba) and radish (Raphanus sativus), which differ from Rape, Turnip rape and Brassica juncea, where prevail aliphatic decomposition products. White mustard contains aromatic sinalbin and radish has 4 - ethylsulfinylbutyl glucosinolat ? gluco
Název v anglickém jazyce
Composition of Glucosinolates in Biomass of Brassica Genus and their Role in Crop System
Popis výsledku anglicky
Glucosinolates are discussed besides their anti ? nutrition effect, also as compounds which create natural defend and with its chemical composition they are ranked among natural pesticides and natural biofumigators. The principle of these effects is passive protection created by the two ? component system, glucosinolates ? myrosinase. The two ? component system of glucosinolate ? myrosinase is activated only due to an attack diseases, insects and in the case biofumigators is soil after ploughing in their biomass as green fertilizing or after ploughing in after harvest the left overs of rape. In accordance was observed content and composition of glucosinolates during growth. The most resistance against diseases and insects has white mustard (Sinapis alba) and radish (Raphanus sativus), which differ from Rape, Turnip rape and Brassica juncea, where prevail aliphatic decomposition products. White mustard contains aromatic sinalbin and radish has 4 - ethylsulfinylbutyl glucosinolat ? gluco
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
The 12th Internacional Rapeseed Congres
ISBN
1-933100-20-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
253-253
Název nakladatele
GCIRC
Místo vydání
Wuhan, Čína
Místo konání akce
Wuhan, Čína
Datum konání akce
26. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—