Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hořčice - pěstitelský rádce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A23523" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:23523 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/07:23523

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hořčice - pěstitelský rádce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1?2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70?90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, jepublikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílépro vysoké výnosy semen.

  • Název v anglickém jazyce

    Mustard - growing guide

  • Popis výsledku anglicky

    In the Czech Republic mustard usually represents 1 ? 2 % of plants growing area. Approximately 70 ? 90 % of all production is exported, half of the amount as a seed and the same amount as a source for production of table mustard. This publication is focused on Sinapis alba L. because about 95 % of mustard has its origin in this kind of plant. Fundamental differences in growing regarding Brassica juncea L. are mentioned as well. Publication contains a classification of mustard, its importance in the Czech Republic, use and trade with seed, as well as the requirements for environment and insertion into a rotation of crops, type and seed. Moreover the publication deals with growing technology, fertilization, protection, pre-harvest measures, harvest and post-harvest treatment. Other part of the publication describes the quality of white mustard, market requirements and a summary of growing technology of white mustard for a high yield of seeds.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů