Hořčice - pěstitelský rádce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A23523" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:23523 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/07:23523
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hořčice - pěstitelský rádce
Popis výsledku v původním jazyce
Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1?2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70?90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, jepublikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílépro vysoké výnosy semen.
Název v anglickém jazyce
Mustard - growing guide
Popis výsledku anglicky
In the Czech Republic mustard usually represents 1 ? 2 % of plants growing area. Approximately 70 ? 90 % of all production is exported, half of the amount as a seed and the same amount as a source for production of table mustard. This publication is focused on Sinapis alba L. because about 95 % of mustard has its origin in this kind of plant. Fundamental differences in growing regarding Brassica juncea L. are mentioned as well. Publication contains a classification of mustard, its importance in the Czech Republic, use and trade with seed, as well as the requirements for environment and insertion into a rotation of crops, type and seed. Moreover the publication deals with growing technology, fertilization, protection, pre-harvest measures, harvest and post-harvest treatment. Other part of the publication describes the quality of white mustard, market requirements and a summary of growing technology of white mustard for a high yield of seeds.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů