Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv doby snesení na kvalitu vajec slepic nosného a masného typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A25178" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:25178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of time of oviposition on egg quality in egg and meat type hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two experiments were carried out to investigate the effect of time of oviposition on egg quality characteristics in egg and meat type hens. In the experiment 1, egg type ISA Brown hens from 20 to 64 weeks of age were housed on litter (7 hen/m2) and in the experiment 2, meat type Ross 308 hens at the age from 23 to 55 weeks (5.5 hen/m2) were used. Eggs were collected daily at three-oviposition times 06:00, 10:00 and 14:00 h. Every four weeks, 90 eggs for each type (30 eggs for each oviposition time) wereused for egg quality assessment. In egg type, time of oviposition had no significant effect on egg weight and eggshell quality characteristics except shell thickness. Morning eggs had greater shell thickness (0.398 mm) than afternoon eggs (0.390 mm). Inmeat type, the significantly (P &#8804; 0.05) heaviest eggs (64.17 g) were laid in the early morning (06:00 h) and the significantly (P &#8804; 0.05) highest shell percentage (10.92%) was in eggs laid in the afternoon (14:00 h). Choleste

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of time of oviposition on egg quality in egg and meat type hens

  • Popis výsledku anglicky

    Two experiments were carried out to investigate the effect of time of oviposition on egg quality characteristics in egg and meat type hens. In the experiment 1, egg type ISA Brown hens from 20 to 64 weeks of age were housed on litter (7 hen/m2) and in the experiment 2, meat type Ross 308 hens at the age from 23 to 55 weeks (5.5 hen/m2) were used. Eggs were collected daily at three-oviposition times 06:00, 10:00 and 14:00 h. Every four weeks, 90 eggs for each type (30 eggs for each oviposition time) wereused for egg quality assessment. In egg type, time of oviposition had no significant effect on egg weight and eggshell quality characteristics except shell thickness. Morning eggs had greater shell thickness (0.398 mm) than afternoon eggs (0.390 mm). Inmeat type, the significantly (P &#8804; 0.05) heaviest eggs (64.17 g) were laid in the early morning (06:00 h) and the significantly (P &#8804; 0.05) highest shell percentage (10.92%) was in eggs laid in the afternoon (14:00 h). Choleste

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    39

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus