Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A51263" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:51263 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388963:_____/11:00365729 RIV/60460709:41610/11:51263 RIV/00064203:_____/11:8932
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068" target="_blank" >10.1002/ffj.2068</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to identify antimicrobial properties of selected essential oils in vapour phase against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA and resistant clinical isolates. Among essential oils tested, the most active wasArmoracia rusticana with MICs ranging from 8.3 to 17 ?l/l, followed by Origanum syriacum (8.3 ? 130 ?l/l), Allium sativum (8.3 ? 530 ?l/l), Satureja hortensis (17 ? 130 ?l/l), Satureja montana (33 ? 260 ?l/l), Thymus vulgaris (33 ? 260 ?l/l), and Thymusserpyllum (33 ? 530 ?l/l).
Název v anglickém jazyce
Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to identify antimicrobial properties of selected essential oils in vapour phase against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA and resistant clinical isolates. Among essential oils tested, the most active wasArmoracia rusticana with MICs ranging from 8.3 to 17 ?l/l, followed by Origanum syriacum (8.3 ? 130 ?l/l), Allium sativum (8.3 ? 530 ?l/l), Satureja hortensis (17 ? 130 ?l/l), Satureja montana (33 ? 260 ?l/l), Thymus vulgaris (33 ? 260 ?l/l), and Thymusserpyllum (33 ? 530 ?l/l).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F09%2FP503" target="_blank" >GP525/09/P503: Možnosti využití silic v plynné fázi při ochraně zemědělských produktů a čerstvých potravin proti nežádoucím mikroorganismům</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Flavour and Fragrance Journal
ISSN
0882-5734
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
403-407
Kód UT WoS článku
000296977100006
EID výsledku v databázi Scopus
—