Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A51263" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:51263 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388963:_____/11:00365729 RIV/60460709:41610/11:51263 RIV/00064203:_____/11:8932

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/ffj.2068" target="_blank" >10.1002/ffj.2068</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to identify antimicrobial properties of selected essential oils in vapour phase against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA and resistant clinical isolates. Among essential oils tested, the most active wasArmoracia rusticana with MICs ranging from 8.3 to 17 ?l/l, followed by Origanum syriacum (8.3 ? 130 ?l/l), Allium sativum (8.3 ? 530 ?l/l), Satureja hortensis (17 ? 130 ?l/l), Satureja montana (33 ? 260 ?l/l), Thymus vulgaris (33 ? 260 ?l/l), and Thymusserpyllum (33 ? 530 ?l/l).

  • Název v anglickém jazyce

    Antibacterial effect of essential oil vapours against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to identify antimicrobial properties of selected essential oils in vapour phase against different strains of Staphylococcus aureus, including MRSA and resistant clinical isolates. Among essential oils tested, the most active wasArmoracia rusticana with MICs ranging from 8.3 to 17 ?l/l, followed by Origanum syriacum (8.3 ? 130 ?l/l), Allium sativum (8.3 ? 530 ?l/l), Satureja hortensis (17 ? 130 ?l/l), Satureja montana (33 ? 260 ?l/l), Thymus vulgaris (33 ? 260 ?l/l), and Thymusserpyllum (33 ? 530 ?l/l).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F09%2FP503" target="_blank" >GP525/09/P503: Možnosti využití silic v plynné fázi při ochraně zemědělských produktů a čerstvých potravin proti nežádoucím mikroorganismům</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Flavour and Fragrance Journal

  • ISSN

    0882-5734

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    403-407

  • Kód UT WoS článku

    000296977100006

  • EID výsledku v databázi Scopus