Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita bulev vybraných odrůd krmné řepy a cukrovky v ekologickém zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A51373" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:51373 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita bulev vybraných odrůd krmné řepy a cukrovky v ekologickém zemědělství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na ekologické ploše v Uhříněvsi bylo v tříletých pokusech porovnáváno šest odrůd krmné řepy (v roce 2005 a 2006 Lenka, Hako, Kostelecká Barres, Jamon, Monro, Starmon a cukrovka Merak, v roce 2007 Bučanský žlutý válec místo Kostelecké Barres) a jedna odrůda cukrové řepy Merak v letech 2005 a 2006. Byly stanoveny tyto hodnoty v sušině bulev v procentech: dusíkaté látky, stravitelné dusíkaté látky, tuk, vláknina, popeloviny, bezdusíkaté látky výtažkové a škrobová hodnota. Mezi jednotlivými ročníky pěstování i mezi odrůdami byly zjištěny významné rozdíly. V porovnání odrůd nejvyšší obsah dusíkatých látek i stravitelných dusíkatých látek měla Lenka. Vyšší procentické zastoupení bezdusíkatých látek výtažkových bylo zjištěno u cukrovky odrůdy Merak.

  • Název v anglickém jazyce

    Root quality of chosen fodder beet and sugar beet varieties in organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    Six fodder beet varieties were compared in three-year experiments at ecological area in Uhříněves (in 2005 and 2006 Lenka, Hako, Kostelecká Barres, Jamon, Monro, Starmon, in 2007 Bučanský žlutý válec site of Kostelecká Barres) and one sugar beet varietyMerak (in 2005 and 2006). Percentage content of nitrogen substances, content of digestible nitrogen substances, fat, fiber, crude ash, nonnitrogen extractive substances and starch value were detected in dry matter. In comparison of the varieties the highest content of nitrogen substances and content of digestible nitrogen substances had the variety Lenka. The higher percentage of nonnitrogen extractive substances was detected at the sugar beet variety Merak.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    127

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    232-234

  • Kód UT WoS článku

    000294101700007

  • EID výsledku v databázi Scopus