Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of milling and baking technologies on levels of deoxynivalenol and its masked form deoxynivalenol-3-glucocide

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52575" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52575 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf202428f" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/jf202428f</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf202428f" target="_blank" >10.1021/jf202428f</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of milling and baking technologies on levels of deoxynivalenol and its masked form deoxynivalenol-3-glucocide

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The co-occurrence of the major Fusarium mykotoxin DON and its conjugate DON-3-Glc has been documented in infected wheat. The fractionation of DON-3-Glc and DON in milling fractions was similar, tested white flours contained only approximately 60 % of their content in unprocessed wheat grain. No substantial changes of both target analytes occurred during the dough preparation process. However, when bakery improvers enzymes mixtures were employed as a dough ingredient, a distinct increase up to 145 % of conjugated DON-3-Glc occurred in fermented dough. Some decrease of both DON-3-Glc and DON took place during baking.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of milling and baking technologies on levels of deoxynivalenol and its masked form deoxynivalenol-3-glucocide

  • Popis výsledku anglicky

    The co-occurrence of the major Fusarium mykotoxin DON and its conjugate DON-3-Glc has been documented in infected wheat. The fractionation of DON-3-Glc and DON in milling fractions was similar, tested white flours contained only approximately 60 % of their content in unprocessed wheat grain. No substantial changes of both target analytes occurred during the dough preparation process. However, when bakery improvers enzymes mixtures were employed as a dough ingredient, a distinct increase up to 145 % of conjugated DON-3-Glc occurred in fermented dough. Some decrease of both DON-3-Glc and DON took place during baking.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08049" target="_blank" >2B08049: Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    17

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    9303-9312

  • Kód UT WoS článku

    000294585100033

  • EID výsledku v databázi Scopus