Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj cen cukru ve světě (vybrané trendy a specifika)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55847" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55847 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/12:55847

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj cen cukru ve světě (vybrané trendy a specifika)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek identifikuje nejvýznamnější trendy a tendence typické pro globální trh s cukrem. Analýza se zaměřuje na současný vývoj cen cukru na světovém trhu a to jak z hlediska vývoje cen surového cukru, tak z hlediska vývoje cen cukru rafinovaného. Cenacukru představuje velmi volatelní fenomén a to jak v případě cukru rafinovaného, tak i cukru surového. Cena obchodovaného cukru je velmi výrazně závislá na vývoji celé řady proměnných. Na růst cen má vliv zejména rostoucí poptávka jak po cukru samotném,tak i po zdrojích jeho produkce tedy po cukrové třtině a cukrové řepy a to ze strany palivoenergetického průmyslu. V uplynulých letech byl růst produkce cukru doprovázen výrazným nárůstem cen, kdy jen v období let 2001-2010 se reálné ceny surového a rafinovaného cukru navyšovaly v průměru o 7,5 % respektive 6,5 % ročně.

  • Název v anglickém jazyce

    The development of world sugar prices (selected trends and specifics)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper is to analyse the most important trend in the world sugar market. The analysis focuses on the current development on the world sugar market and takes into consideration the price development of the raw and refined sugar. The sugar price is a very volatile for both raw and refined sugar as well. The sugar price depends on a lot of factors, such as growing demand for sugar, higher amount of sugar cane and sugar beet which is being requested from the fuel and energy industry. We havewitnessed a significant growth of production which was accompanied by increasing prices in the last years. During the period 2001 ? 2010 the prices of raw sugar increased annually by 7,5 % and prices of refined sugar increased by 6,5 % annually.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    128

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    328-331

  • Kód UT WoS článku

    000311881700001

  • EID výsledku v databázi Scopus