Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Applications of Mesoporous Silica Materials in Food ? a Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62244" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62244 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Applications of Mesoporous Silica Materials in Food ? a Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mesoporous silica materials have been developed for some applications in the health field. These solids are used for the controlled release of bioactive molecules, as catalysts in the synthesis of essential nutrients, as sensors to detect unhealthy products etc., with many applications in food technologies. By combining mesoporous silica materials with food, we can create healthier products, the products that improve our quality of life. The development of mesoporous materials applied to food could result in protecting bioactive molecules during their passage though the digestive system. For this reason, the controlled release of bioactive molecules is a very interesting topic for the discipline of food technology. The use of mesoporous silica supportsas catalysts in the synthesis of nutrients and as sensors for the detection of unhealthy products, essential in food, is in great demand industrially for the manufacture of functional foods and films for food and industrial packaging. Th

  • Název v anglickém jazyce

    Applications of Mesoporous Silica Materials in Food ? a Review

  • Popis výsledku anglicky

    Mesoporous silica materials have been developed for some applications in the health field. These solids are used for the controlled release of bioactive molecules, as catalysts in the synthesis of essential nutrients, as sensors to detect unhealthy products etc., with many applications in food technologies. By combining mesoporous silica materials with food, we can create healthier products, the products that improve our quality of life. The development of mesoporous materials applied to food could result in protecting bioactive molecules during their passage though the digestive system. For this reason, the controlled release of bioactive molecules is a very interesting topic for the discipline of food technology. The use of mesoporous silica supportsas catalysts in the synthesis of nutrients and as sensors for the detection of unhealthy products, essential in food, is in great demand industrially for the manufacture of functional foods and films for food and industrial packaging. Th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    99-107

  • Kód UT WoS článku

    00031825940

  • EID výsledku v databázi Scopus