Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparisons of carcass and meat quality among rabbit breeds of different sizes, and hybrid rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A64912" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:64912 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/14:#0002010

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparisons of carcass and meat quality among rabbit breeds of different sizes, and hybrid rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the present study was to evaluate the differences in carcass composition, meat quality characteristics, and muscle fibre characteristics among rabbits of different sizes and of different breeds. The present study was performed using 96 rabbits(12 rabbits per group) at the age of 90 days, including seven pure breeds and one commercial hybrid. The included rabbit breeds were as follows: the giant breed Moravian Blue (MB); the medium breeds Czech White (CW), Czech Spotted (CS), Czech Solver (CSo), and Moravian White of Brown Eye (MW); the small breeds Czech Black Guard Hair (CB) and Czech Gold (CG); and the hybrid Hyplus rabbits (PS 19 x PS 39). The slaughter weights were significantly (P<0.001) affected by the breed. Comparisons of the dressing out percentage showed significant differences (P<0.001) among groups, and the lowest dressing out percentage was observed in the small breed CB (56.7 %). The lowest values for the hind part percentage, hind leg percentage and hind leg

  • Název v anglickém jazyce

    Comparisons of carcass and meat quality among rabbit breeds of different sizes, and hybrid rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the present study was to evaluate the differences in carcass composition, meat quality characteristics, and muscle fibre characteristics among rabbits of different sizes and of different breeds. The present study was performed using 96 rabbits(12 rabbits per group) at the age of 90 days, including seven pure breeds and one commercial hybrid. The included rabbit breeds were as follows: the giant breed Moravian Blue (MB); the medium breeds Czech White (CW), Czech Spotted (CS), Czech Solver (CSo), and Moravian White of Brown Eye (MW); the small breeds Czech Black Guard Hair (CB) and Czech Gold (CG); and the hybrid Hyplus rabbits (PS 19 x PS 39). The slaughter weights were significantly (P<0.001) affected by the breed. Comparisons of the dressing out percentage showed significant differences (P<0.001) among groups, and the lowest dressing out percentage was observed in the small breed CB (56.7 %). The lowest values for the hind part percentage, hind leg percentage and hind leg

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101A164" target="_blank" >QI101A164: Kvalita a bezpečnost produktů genetických zdrojů prasat, drůbeže, králíků a nutrií v konvenčním a ekologickém chovu</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Livestock Science

  • ISSN

    1871-1413

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    165

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    8-14

  • Kód UT WoS článku

    000338000900002

  • EID výsledku v databázi Scopus