Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Risk analysis of the first and last frost occurrences during growing season of vegetables in the Elbe River lowland

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A65281" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:65281 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/86652079:_____/14:00521227

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Risk analysis of the first and last frost occurrences during growing season of vegetables in the Elbe River lowland

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study has, for the first time, analyzed in detail the risk occurrences of the last spring frost, first fall frost, and the length of the frost-free period during the growing season of vegetable crops at a high horizontal resolution of 10 km (CZGRIDS, ALADIN-Climate/CZ) in the Elbe River lowland. The daily minimum air temperature from 116 grid points throughout the studied area for the period 1961-2011 was used. The daily values of minimum air temperature ranges of 0 degrees C to -1.1 degrees C, -1.2 degrees C to -2.2 degrees C, and below -2.2 degrees C were considered to constitute mild, moderate, and severe frosts intensities, respectively. Firstly, comprehensive analysis of the spatio-temporal variability of the date of the last spring frost, the date of the first fall frost, and the length of the frost-free period in the Elbe River lowland were provided. Secondly, a catalogue of the mean dates of the spring and fall frosts for the three frost severities and degrees of earliness

  • Název v anglickém jazyce

    Risk analysis of the first and last frost occurrences during growing season of vegetables in the Elbe River lowland

  • Popis výsledku anglicky

    This study has, for the first time, analyzed in detail the risk occurrences of the last spring frost, first fall frost, and the length of the frost-free period during the growing season of vegetable crops at a high horizontal resolution of 10 km (CZGRIDS, ALADIN-Climate/CZ) in the Elbe River lowland. The daily minimum air temperature from 116 grid points throughout the studied area for the period 1961-2011 was used. The daily values of minimum air temperature ranges of 0 degrees C to -1.1 degrees C, -1.2 degrees C to -2.2 degrees C, and below -2.2 degrees C were considered to constitute mild, moderate, and severe frosts intensities, respectively. Firstly, comprehensive analysis of the spatio-temporal variability of the date of the last spring frost, the date of the first fall frost, and the length of the frost-free period in the Elbe River lowland were provided. Secondly, a catalogue of the mean dates of the spring and fall frosts for the three frost severities and degrees of earliness

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DG - Vědy o atmosféře, meteorologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.20.0248" target="_blank" >EE2.3.20.0248: Vytvoření interdisciplinárního vědeckého týmu se zaměřením na výzkum sucha</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Idojaras

  • ISSN

    0324-6329

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    1-17

  • Kód UT WoS článku

    000333517500001

  • EID výsledku v databázi Scopus