Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antifungal effect of five essential oils against important pathogenic fungi of cereals

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67287" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67287 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/15:#0000837 RIV/00027006:_____/15:00003194

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.01.022" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.01.022</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.01.022" target="_blank" >10.1016/j.indcrop.2015.01.022</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antifungal effect of five essential oils against important pathogenic fungi of cereals

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Essential oils from five species of medicinal and food plants were tested as mycelial growth inhibitors against five important pathogenic fungal species that cause stem, leaf and ear diseases of cereals. An agar dilution method was used to determine theinhibitory effect and effective dose of essential oils extracted from Pimpinella anisum, Thymus vulgaris, Pelargonium odoratissimum, Rosmarinus officinalis and Foeniculum vulgare on the fungi Oculimacula yallundae, Microdochium nivale, Zymoseptoria tritici, Pyrenophora teres and Fusarium culmorum. All essential oils used in our experiment affected the growth of these fungi. Ultimately, the best antifungal activity (on the basis of inhibitory effect) was demonstrated by Thymus vulgaris. The chemical compositions of the essential oils were determined by gas chromatography/mass spectrometry analysis.

  • Název v anglickém jazyce

    Antifungal effect of five essential oils against important pathogenic fungi of cereals

  • Popis výsledku anglicky

    Essential oils from five species of medicinal and food plants were tested as mycelial growth inhibitors against five important pathogenic fungal species that cause stem, leaf and ear diseases of cereals. An agar dilution method was used to determine theinhibitory effect and effective dose of essential oils extracted from Pimpinella anisum, Thymus vulgaris, Pelargonium odoratissimum, Rosmarinus officinalis and Foeniculum vulgare on the fungi Oculimacula yallundae, Microdochium nivale, Zymoseptoria tritici, Pyrenophora teres and Fusarium culmorum. All essential oils used in our experiment affected the growth of these fungi. Ultimately, the best antifungal activity (on the basis of inhibitory effect) was demonstrated by Thymus vulgaris. The chemical compositions of the essential oils were determined by gas chromatography/mass spectrometry analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS

  • ISSN

    0926-6690

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    208-215

  • Kód UT WoS článku

    000352039600029

  • EID výsledku v databázi Scopus