The impact of dry and wet events on the quality and yield of Saaz hops in the Czech hop growing regions
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71859" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71859 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The impact of dry and wet events on the quality and yield of Saaz hops in the Czech hop growing regions
Popis výsledku v původním jazyce
This study deals to investigate the impact of dry and wet conditions on the inter-annual variability of yield and quality parameters of hops (Humulus lupulus L.) in the Czech hop cultivation regions. The Standardized Precipitation Evapotranspiration Index (SPEI) was used to quantify the dry and wet conditions for each month of the year and 6 accumulated lags from 1961 to 2012. The statistical analysis of hop production was conducted using the cultivation area (ha) and yield of Saaz semi-early red bine hop over the Czech Republic as a whole (1920-2012) and for three Czech hop growing regions (1992-2012). Datasets of alpha-acids content of Saaz semi-early red bine hop between 1967 and 2012 for Žatec and from 1992 to 2012 for Úštěk and Tršice regions were processed. Additionally, data of alpha-acids content of Bór and Sládek hybrid varieties growing in Žatec region (1979-2012) was obtained from Hop Research Institute Saaz.
Název v anglickém jazyce
The impact of dry and wet events on the quality and yield of Saaz hops in the Czech hop growing regions
Popis výsledku anglicky
This study deals to investigate the impact of dry and wet conditions on the inter-annual variability of yield and quality parameters of hops (Humulus lupulus L.) in the Czech hop cultivation regions. The Standardized Precipitation Evapotranspiration Index (SPEI) was used to quantify the dry and wet conditions for each month of the year and 6 accumulated lags from 1961 to 2012. The statistical analysis of hop production was conducted using the cultivation area (ha) and yield of Saaz semi-early red bine hop over the Czech Republic as a whole (1920-2012) and for three Czech hop growing regions (1992-2012). Datasets of alpha-acids content of Saaz semi-early red bine hop between 1967 and 2012 for Žatec and from 1992 to 2012 for Úštěk and Tršice regions were processed. Additionally, data of alpha-acids content of Bór and Sládek hybrid varieties growing in Žatec region (1979-2012) was obtained from Hop Research Institute Saaz.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
DG - Vědy o atmosféře, meteorologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mendel and Bioclimatology
ISBN
978-80-7509-397-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
253-263
Název nakladatele
Mendel University in Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 9. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000382229900027