Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Agronomic factors affecting productivity and nutritive value of perennial fodder crops

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A76221" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:76221 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Agronomic factors affecting productivity and nutritive value of perennial fodder crops

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Perennial fodder crops such as legumes or grasses play an important role in ruminant nutrition all over the world. In the regions where area of permanent grassland is limited represent the very important protein and digestible fiber source. For successful forage production, high forage value of stand is generally required. This value consists of two parts: forage yield and quality. In spite of forage quality evaluating by a range of parameters, forage dry matter yield is only one-dimensional variable. It must be remembered yield is a key factor in forage production, especially for economic efficiency in relation to cost per hectare. Species selection, appropriate harvest frequency, level of fertilization and methods for estimate of qualitative traits were considered due to their practical impact. Changes in protein fractions and alternative forage usage were also included because are associated with post-harvest forage utilization. It can be summarized that agronomic decisions before harvest have a h

  • Název v anglickém jazyce

    Agronomic factors affecting productivity and nutritive value of perennial fodder crops

  • Popis výsledku anglicky

    Perennial fodder crops such as legumes or grasses play an important role in ruminant nutrition all over the world. In the regions where area of permanent grassland is limited represent the very important protein and digestible fiber source. For successful forage production, high forage value of stand is generally required. This value consists of two parts: forage yield and quality. In spite of forage quality evaluating by a range of parameters, forage dry matter yield is only one-dimensional variable. It must be remembered yield is a key factor in forage production, especially for economic efficiency in relation to cost per hectare. Species selection, appropriate harvest frequency, level of fertilization and methods for estimate of qualitative traits were considered due to their practical impact. Changes in protein fractions and alternative forage usage were also included because are associated with post-harvest forage utilization. It can be summarized that agronomic decisions before harvest have a h

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Slovak Journal of Animal Science

  • ISSN

    1337-9984

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    33-41

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus