Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of pure plant secondary metabolites on methane production, rumen fermentation and rumen bacteria populations in vitro

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A77989" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:77989 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985904:_____/18:00492378 RIV/00027014:_____/18:N0000070

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jpn.12910" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/jpn.12910</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jpn.12910" target="_blank" >10.1111/jpn.12910</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of pure plant secondary metabolites on methane production, rumen fermentation and rumen bacteria populations in vitro

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, the effects of seven pure plant secondary metabolites (PSMs) on rumen fermentation, methane (CH4) production and rumen bacterial community composition were determined. Two in vitro trials were conducted. In trial 1, nine concentrations of 8 hydroxyquinoline, terpineol, camphor, bornyl acetate, pinene, thymoquinone and thymol were incubated on separate days using in vitro 24 hr batch incubations. All compounds tested demonstrated the ability to alter rumen fermentation parameters and decrease CH4 production. However, effective concentrations differed among individual PSMs. The lowest concentrations that reduced (p.05) CH4 production were as follows 8mg L of 8 hydroxyquinoline, 120mg L of thymoquinone, 240mg L of thymol and 480mg L of terpineol, camphor, bornyl acetate and pinene. These concentrations were selected for use in trial 2. In trial 2, PSMs were incubated in one run. Methane was decreased (p.05) by all PSMs at selected concentrations. However, only 8 hydroxyquinoline, bornyl a

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of pure plant secondary metabolites on methane production, rumen fermentation and rumen bacteria populations in vitro

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, the effects of seven pure plant secondary metabolites (PSMs) on rumen fermentation, methane (CH4) production and rumen bacterial community composition were determined. Two in vitro trials were conducted. In trial 1, nine concentrations of 8 hydroxyquinoline, terpineol, camphor, bornyl acetate, pinene, thymoquinone and thymol were incubated on separate days using in vitro 24 hr batch incubations. All compounds tested demonstrated the ability to alter rumen fermentation parameters and decrease CH4 production. However, effective concentrations differed among individual PSMs. The lowest concentrations that reduced (p.05) CH4 production were as follows 8mg L of 8 hydroxyquinoline, 120mg L of thymoquinone, 240mg L of thymol and 480mg L of terpineol, camphor, bornyl acetate and pinene. These concentrations were selected for use in trial 2. In trial 2, PSMs were incubated in one run. Methane was decreased (p.05) by all PSMs at selected concentrations. However, only 8 hydroxyquinoline, bornyl a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition

  • ISSN

    0931-2439

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    102

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    869-881

  • Kód UT WoS článku

    000438205400007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046014267