Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78273" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78273 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/18:43914909
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).
Název v anglickém jazyce
Introduction of non-traditional species from the family Brassicaceae
Popis výsledku anglicky
Certified methodology Introduction of non-traditional species from the family Brassicceae brings to the practice the possibility of using unusual vegetable species from the family Brassicaceae in our growing conditions. The main objective of the methodology is to provide growers with comprehensive information on origin and distribution, morphological and nutritional parameters, agro-ecological claims and growing technology for selected species (Asian radish, Chinese broccoli, Japanese wasabi horseradish, Mizuna and winter cabbage).
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
—
OECD FORD obor
40105 - Horticulture, viticulture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510088" target="_blank" >QJ1510088: Využití moderních biotechnologických postupů pro zvýšení produkce a kvality zelenin rodu Brassica L. v celé vertikále od šlechtění, přes pěstování až po skladování produktu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
NAZV QJ1510088
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Montano Vatr s.r.o. IČO 264 402 02
Ekonomické parametry
Z hlediska ekonomických přínosů je možné hodnotit jak přímý přínos při využití netradičních zelenin prostřednictvím jejich komerční produkce, tak i nepřímý z hlediska podpory rozvoje venkovských oblastí, příležitostí v alternativních výrobních postupech, především ekologické produkci. Vedle toho je bezesporu přínos v oblasti společenské – zdravotní, díky vysoké nutriční hodnotě sledovaných zelenin. rámci možného rozšíření produkce je u každého druhu možné doporučit rozsah produkční plochy u komerčního farmáře 1000 m2 s předpokladem 10 farem zaměřených na doplnění sortimentu. Uvedený rozsah je reálné odbytovat v domácích podmínkách bez nutnosti masivního marketingu.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů