Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78273" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78273 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/18:43914909

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).

  • Název v anglickém jazyce

    Introduction of non-traditional species from the family Brassicaceae

  • Popis výsledku anglicky

    Certified methodology Introduction of non-traditional species from the family Brassicceae brings to the practice the possibility of using unusual vegetable species from the family Brassicaceae in our growing conditions. The main objective of the methodology is to provide growers with comprehensive information on origin and distribution, morphological and nutritional parameters, agro-ecological claims and growing technology for selected species (Asian radish, Chinese broccoli, Japanese wasabi horseradish, Mizuna and winter cabbage).

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510088" target="_blank" >QJ1510088: Využití moderních biotechnologických postupů pro zvýšení produkce a kvality zelenin rodu Brassica L. v celé vertikále od šlechtění, přes pěstování až po skladování produktu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    NAZV QJ1510088

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Montano Vatr s.r.o. IČO 264 402 02

  • Ekonomické parametry

    Z hlediska ekonomických přínosů je možné hodnotit jak přímý přínos při využití netradičních zelenin prostřednictvím jejich komerční produkce, tak i nepřímý z hlediska podpory rozvoje venkovských oblastí, příležitostí v alternativních výrobních postupech, především ekologické produkci. Vedle toho je bezesporu přínos v oblasti společenské – zdravotní, díky vysoké nutriční hodnotě sledovaných zelenin. rámci možného rozšíření produkce je u každého druhu možné doporučit rozsah produkční plochy u komerčního farmáře 1000 m2 s předpokladem 10 farem zaměřených na doplnění sortimentu. Uvedený rozsah je reálné odbytovat v domácích podmínkách bez nutnosti masivního marketingu.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů