Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Personalizovaná výživa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83520" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83520 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2020/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2020/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Personalizovaná výživa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Personalizovaná výživa je koncept, který vznikl relativně nedávno. Zatím neexistuje jeho, přesná definice, ale je chápán jako snaha přizpůsobit výživová doporučení konkrétním požadavkům jednotlivce na základě individuálních charakteristik. Tento koncept v sobě zahrnuje obor nutriční genetiky a genomiky, analýzu mikrobiomu a metabolomické metody. Ačkoliv tento koncept s využitím zmíněných metod vypadá slibně, tak zatím neexistuje dostatek studií, které by umožnily personalizaci výživy na takové úrovni, jaká je v rámci tohoto konceptu zamýšlena.

  • Název v anglickém jazyce

    Personalized nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Personalized nutrition is a concept that has been created lately. Nowadays there is no acknowledged definition. This concept is understood as an effort for creating personalized nutrition recommendations based on personal characteristics. For this purpose it is used nutrigenetics, nutrigenomics, microbiome analysis, and metabolomics. Even though this concept looks promising, there are not enough studies to make these personalized nutrition recommendations precision enough.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

    1211-846X

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    104-106

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus