Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uhlíková stopa při pěstování cukrové řepy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83604" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83604 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/146-151.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/146-151.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uhlíková stopa při pěstování cukrové řepy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedním z aktuálních úkolů je řešit negativní změny klimatu, především oteplování, což ovlivňuje vypouštění skleníkových plynů. Měřítkem celkového množství emisí skleníkových plynů, které se uvolní během životního cyklu výrobku či služby je tzv. uhlíková stopa. V článku stručně představujeme tuto problematiku, předkládáme několik námětů k zamyšlení, jak může produkce cukrové řepy ovlivnit uhlíkovou stopu a jak by mohla přispět k plnění tohoto náročného cíle. Odhad emisí skleníkových plynů při pěstování cukrové řepy je nezbytnou součástí posuzování její udržitelnosti v zemědělské soustavě. V článku je uvedeno několik opatření, u nichž se dá očekávat snížení uhlíkové stopy.

  • Název v anglickém jazyce

    Carbon Footprint in Sugar beet Cultivation

  • Popis výsledku anglicky

    One of the current challenges is to solve negative climate changes, especially global warming, which affects greenhouse gas emissions. The total amount of greenhouse gas emissions released during the life cycle of a product or service is called the carbon footprint.This article briefly introduces the issue and suggests some ideas on how sugar beet production can affect the carbon footprint and how it could contribute to the accomplishment of such an ambitious goal. Estimating greenhouse gas emissions from sugar beet cultivation is an essential part of assessing its sustainability in the agricultural system. The article lists several measures that can be expected to reduce the carbon footprint of its cultivation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1210-3306

  • Svazek periodika

    136

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    146-151

  • Kód UT WoS článku

    000527889200003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85084514062