Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors Determining Survivability Traits of Charollais, Kent Lambs, and their Crossbreds During Rearing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83655" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83655 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://acta.mendelu.cz/68/3/0539/" target="_blank" >https://acta.mendelu.cz/68/3/0539/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun202068030539" target="_blank" >10.11118/actaun202068030539</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors Determining Survivability Traits of Charollais, Kent Lambs, and their Crossbreds During Rearing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to evaluate the effect of birth weight on the survival of Charollais, Kent, and their crossbreds in breeding and also on their meat performance for Charollais and Kent lambs. Data were evaluated for the six years period in the commercial flock. The total number of lambs used for evaluation was 1,197. The data were passed through the SAS STAT program using the MIXED method. In the model equation, all the dependent variables of the survival indicator were significantly statistically detectable with a significance level. The results indicated that survivability of lambs were significantly influenced by birth weight and litter size. Meat performance of lambs was affected the most combined year and month, breed and litter size. The results suggest better survivability abilities for the crossbred than the pure-bred population. Despite the lack of meat performance data, it is interesting to consider a possible selection program for the breeds, Charollais and Kent, to improve the sur

  • Název v anglickém jazyce

    Factors Determining Survivability Traits of Charollais, Kent Lambs, and their Crossbreds During Rearing

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate the effect of birth weight on the survival of Charollais, Kent, and their crossbreds in breeding and also on their meat performance for Charollais and Kent lambs. Data were evaluated for the six years period in the commercial flock. The total number of lambs used for evaluation was 1,197. The data were passed through the SAS STAT program using the MIXED method. In the model equation, all the dependent variables of the survival indicator were significantly statistically detectable with a significance level. The results indicated that survivability of lambs were significantly influenced by birth weight and litter size. Meat performance of lambs was affected the most combined year and month, breed and litter size. The results suggest better survivability abilities for the crossbred than the pure-bred population. Despite the lack of meat performance data, it is interesting to consider a possible selection program for the breeds, Charollais and Kent, to improve the sur

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    539-549

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85091414771