Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of feed restriction, sex and age on the carcass composition and meat quality of nutrias (Myocastor coypus)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88287" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88287 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/21:N0000069

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174021002011?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174021002011?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2021.108625" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2021.108625</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of feed restriction, sex and age on the carcass composition and meat quality of nutrias (Myocastor coypus)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to evaluate the effect of quantitative feed restriction on the carcass composition and physical, chemical, histochemical and sensory properties of meat from male and female nutria at the end of the feed restriction and fattening period. In the experiment, from two to eight months of age, males and females were divided into two groups: one group was fed ad libitum throughout the experiment, and the second group was restricted to two weeks, from 11 to 12 weeks of age. The restricted nutrias received 75percent ad libitum feeding. The significant interaction among feed restriction, sex and age was revealed only in the cross sectional area of all muscle fiber types. Age was the main factor affecting carcass composition and meat quality characteristics. Sexrelated differences in carcass composition and some sensory attributes and feed restriction related differences in carcass composition were observed.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feed restriction, sex and age on the carcass composition and meat quality of nutrias (Myocastor coypus)

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to evaluate the effect of quantitative feed restriction on the carcass composition and physical, chemical, histochemical and sensory properties of meat from male and female nutria at the end of the feed restriction and fattening period. In the experiment, from two to eight months of age, males and females were divided into two groups: one group was fed ad libitum throughout the experiment, and the second group was restricted to two weeks, from 11 to 12 weeks of age. The restricted nutrias received 75percent ad libitum feeding. The significant interaction among feed restriction, sex and age was revealed only in the cross sectional area of all muscle fiber types. Age was the main factor affecting carcass composition and meat quality characteristics. Sexrelated differences in carcass composition and some sensory attributes and feed restriction related differences in carcass composition were observed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510192" target="_blank" >QJ1510192: Řešení problematiky vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

    1873-4138

  • Svazek periodika

    182

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Kód UT WoS článku

    000684843600009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85110007983