Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88936" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88936 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva
Popis výsledku v původním jazyce
Čerstvě vyrobené pivo se nachází ve stavu chemické nerovnováhy a v průběhu času se jeho vlastnosti mění k horšímu. To, jak pivo těmto nežádoucím změnám odolává, je označováno jako jeho trvanlivost, která je definována na základě mikrobiologické, koloidní a senzorické stability. Senzorická stabilita vyrobeného piva může být negativně ovlivněna otřesy během transportu a nevhodným skladováním za vyšších teplot, přítomností kyslíku a světla. Při výrobě lze senzorickou stabilitu zvýšit zejména výběrem vhodných surovin, omezením přístupu kyslíku a snížením tepelného zatížení.
Název v anglickém jazyce
Influence of production process and storage on sensory stability of beer
Popis výsledku anglicky
Freshly brewed beer is in a state of chemical imbalance and over time its properties change for the worse. How beer resists these undesirable changes is referred to as its resistance, which is defined on the basis of microbiological, colloidal and sensory stability. The sensory stability of the produced beer can be negatively affected by shocks during transport and storage at improper conditions, such as high temperature, the presence of oxygen and the acces of light. During production process, sensory stability can be increased mainly by selecting suitable raw materials, reducing the access of oxygen and the thermal load.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
26-31
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—