Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Milkability characteristics of Jersey cows throughout the lactation and their effect on milking induced teat prolongation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3A91749" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:91749 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://hrcak.srce.hr/274502" target="_blank" >https://hrcak.srce.hr/274502</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2022.0205" target="_blank" >10.15567/mljekarstvo.2022.0205</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milkability characteristics of Jersey cows throughout the lactation and their effect on milking induced teat prolongation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor milkability traits of Jersey cows over the course of lactation, and to investigate how milkability characteristics affected milking induced teat prolongation (MITP). For the purpose of the experiment, milkability parameters and teat length of 43 Jersey cows were monitored throughout the lactation. The effects of milk yield, milking time, lag time, average milk flow, and milk flow during various stages of milking on milking induced teat prolongation were evaluated. Jersey cows in this study achieved an average daily milk yield of 16,8 kg with an average milking time of 5 min. The average milk flow was 1,73 kg min-1 and the occurrence of bimodal milk flows was 23,8 %. Milkability characteristics significantly affected MITP. Milk yield, lag time and milk flow at the beginning of milking affected the MITP of both pairs of teats, while average milk flow and milk flow during the second minute of milking showed significant differences only for MITP of front teats. Furthe

  • Název v anglickém jazyce

    Milkability characteristics of Jersey cows throughout the lactation and their effect on milking induced teat prolongation

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor milkability traits of Jersey cows over the course of lactation, and to investigate how milkability characteristics affected milking induced teat prolongation (MITP). For the purpose of the experiment, milkability parameters and teat length of 43 Jersey cows were monitored throughout the lactation. The effects of milk yield, milking time, lag time, average milk flow, and milk flow during various stages of milking on milking induced teat prolongation were evaluated. Jersey cows in this study achieved an average daily milk yield of 16,8 kg with an average milking time of 5 min. The average milk flow was 1,73 kg min-1 and the occurrence of bimodal milk flows was 23,8 %. Milkability characteristics significantly affected MITP. Milk yield, lag time and milk flow at the beginning of milking affected the MITP of both pairs of teats, while average milk flow and milk flow during the second minute of milking showed significant differences only for MITP of front teats. Furthe

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010123" target="_blank" >QK21010123: Vývoj metod redukce průniku antibiotik do prostředí v chovu dojnic jako podpora prevence vzniku antibiotické rezistence mikroorganismů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mljekarstvo

  • ISSN

    0026-704X

  • e-ISSN

    0026-704X

  • Svazek periodika

    72

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    114-122

  • Kód UT WoS článku

    000782642300005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85127979010