Effect of method of processing specialty coffee beans (natural, washed, honey, fermentation, maceration) on bioactive and volatile compounds
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3A92128" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:92128 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002364382201180X" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002364382201180X</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2022.114245" target="_blank" >10.1016/j.lwt.2022.114245</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of method of processing specialty coffee beans (natural, washed, honey, fermentation, maceration) on bioactive and volatile compounds
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to determine the effect of various methods of processing, such as natural, washed, honey, anaerobic fermentation, and carbonic maceration, on the antioxidant activity and bioactive and volatile compounds in green and roasted specialty coffees from various countries of origin (Nicaragua, Ethiopia, Peru, Burundi).
Název v anglickém jazyce
Effect of method of processing specialty coffee beans (natural, washed, honey, fermentation, maceration) on bioactive and volatile compounds
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the effect of various methods of processing, such as natural, washed, honey, anaerobic fermentation, and carbonic maceration, on the antioxidant activity and bioactive and volatile compounds in green and roasted specialty coffees from various countries of origin (Nicaragua, Ethiopia, Peru, Burundi).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
LWT-Food Science and Technology
ISSN
0023-6438
e-ISSN
0023-6438
Svazek periodika
172
Číslo periodika v rámci svazku
Dec
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1-8
Kód UT WoS článku
000906916100006
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85143863581