Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Abscisic Acid: Role in Fruit Development and Ripening

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3A92652" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:92652 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fpls.2022.817500" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3389/fpls.2022.817500</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fpls.2022.817500" target="_blank" >10.3389/fpls.2022.817500</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Abscisic Acid: Role in Fruit Development and Ripening

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Abscisic acid (ABA) is a plant growth regulator known for its functions, especially in seed maturation, seed dormancy, adaptive responses to biotic and abiotic stresses, and leaf and bud abscission. ABA activity is governed by multiple regulatory pathways that control ABA biosynthesis, signal transduction, and transport. The transport of the ABA signaling molecule occurs from the shoot (site of synthesis) to the fruit (site of action), where ABA receptors decode information as fruit maturation begins and is significantly promoted. The maximum amount of ABA is exported by the phloem from developing fruits during seed formation and initiation of fruit expansion. In the later stages of fruit ripening, ABA export from the phloem decreases significantly, leading to an accumulation of ABA in ripening fruit. Fruit growth, ripening, and senescence are under the control of ABA, and the mechanisms governing these processes are still unfolding. During the fruit ripening phase, interactions between ABA and ethyl

  • Název v anglickém jazyce

    Abscisic Acid: Role in Fruit Development and Ripening

  • Popis výsledku anglicky

    Abscisic acid (ABA) is a plant growth regulator known for its functions, especially in seed maturation, seed dormancy, adaptive responses to biotic and abiotic stresses, and leaf and bud abscission. ABA activity is governed by multiple regulatory pathways that control ABA biosynthesis, signal transduction, and transport. The transport of the ABA signaling molecule occurs from the shoot (site of synthesis) to the fruit (site of action), where ABA receptors decode information as fruit maturation begins and is significantly promoted. The maximum amount of ABA is exported by the phloem from developing fruits during seed formation and initiation of fruit expansion. In the later stages of fruit ripening, ABA export from the phloem decreases significantly, leading to an accumulation of ABA in ripening fruit. Fruit growth, ripening, and senescence are under the control of ABA, and the mechanisms governing these processes are still unfolding. During the fruit ripening phase, interactions between ABA and ethyl

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_019%2F0000845" target="_blank" >EF16_019/0000845: Centrum pro studium vzniku a transformací nutričně významných látek v potravním řetězci v interakci s potenciálně rizikovými látkami antropogenního původu: komplexní posouzení rizika kontaminace půdy pro kvalitu zemědělské produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Frontiers in Plant Science

  • ISSN

    1664-462X

  • e-ISSN

    1664-462X

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    May

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    1-20

  • Kód UT WoS článku

    000804399300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85130714386