Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Intenzifikace ekologické produkce leguminóz prostřednictvím biologických prostředků s cílem zlepšení jejich zdravotního stavu. Průběžná zpráva z projektu QK22010255 za rok 2023

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F23%3A95661" target="_blank" >RIV/60460709:41210/23:95661 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Intenzifikace ekologické produkce leguminóz prostřednictvím biologických prostředků s cílem zlepšení jejich zdravotního stavu. Průběžná zpráva z projektu QK22010255 za rok 2023

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Otestovat a vybrat kmeny a izoláty bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub vhodných pro biologickou ochranu luskovin. Optimalizovat způsob ošetření osiva a formu aplikace bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub do porostů luskovin v systému ekologického zemědělství. Vyhodnotit aplikaci BMK, mykoparazitických a entomopatogenních hub z hlediska výnosu porostů luskovin, biodiverzity a kvality půdy. Vytvořit a implementovat metodiku pro biologickou ochranu luskovin s využitím BMK, mykoparazitických a entomopatogenních hub.

  • Název v anglickém jazyce

    Intensification of legumes production in organic farming by biological treatment with the aim of improvement of plant health status. Periodical report for project QK22010255 in 2023

  • Popis výsledku anglicky

    Testing and selection of the strains and isolates of lactic acid bacteria and mycoparasitic and enthomopathogenic fungi for biological control in legumes. To optimize the technique of seed treatment and the application of lactic acid bacteria, mycoparasitic and enthomopathogenic fungi in legumes in ecological farming. To evaluate the application of lactic acid bacteria, mycoparasitic and enthomopathogenic fungi in consideration to the yield of legumes, biodiversity, and soil quality. Development and implementation of a method for biological control of legumes using lactic acid bacteria, mycoparasitic and enthomopathogenic fungi

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010255" target="_blank" >QK22010255: Intenzifikace ekologické produkce leguminóz prostřednictvím biologických prostředků s cílem zlepšení jejich zdravotního stavu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    108

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Název nakladatele resp. objednatele

    MZe (NAZV)

  • Verze