The polysaccharide composition of grape pomace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A100214" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:100214 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/24:100214 RIV/60461373:22330/24:43930832
Výsledek na webu
<a href="https://www.polysaccharides.csch.cz/" target="_blank" >https://www.polysaccharides.csch.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The polysaccharide composition of grape pomace
Popis výsledku v původním jazyce
Grape pressing is a step in wine production that yields about 30% by-products, including seed, husk and stems. Grape pomace, a by-product of grape pressing, is a rich source of dietary fibre (cellulose, hemicellulose and pectin), antioxidants (polyphenols and flavonoids), proteins, lipids (essential fatty acids), and minerals. This study aimed to obtain detailed information and characterize the polysaccharide composition of white and red wine pomace and the effect of this by-product on the bakery.
Název v anglickém jazyce
The polysaccharide composition of grape pomace
Popis výsledku anglicky
Grape pressing is a step in wine production that yields about 30% by-products, including seed, husk and stems. Grape pomace, a by-product of grape pressing, is a rich source of dietary fibre (cellulose, hemicellulose and pectin), antioxidants (polyphenols and flavonoids), proteins, lipids (essential fatty acids), and minerals. This study aimed to obtain detailed information and characterize the polysaccharide composition of white and red wine pomace and the effect of this by-product on the bakery.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 20th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-88307-22-8
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
86-89
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—