Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The polysaccharide composition of grape pomace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A100214" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:100214 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41340/24:100214 RIV/60461373:22330/24:43930832

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.polysaccharides.csch.cz/" target="_blank" >https://www.polysaccharides.csch.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The polysaccharide composition of grape pomace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Grape pressing is a step in wine production that yields about 30% by-products, including seed, husk and stems. Grape pomace, a by-product of grape pressing, is a rich source of dietary fibre (cellulose, hemicellulose and pectin), antioxidants (polyphenols and flavonoids), proteins, lipids (essential fatty acids), and minerals. This study aimed to obtain detailed information and characterize the polysaccharide composition of white and red wine pomace and the effect of this by-product on the bakery.

  • Název v anglickém jazyce

    The polysaccharide composition of grape pomace

  • Popis výsledku anglicky

    Grape pressing is a step in wine production that yields about 30% by-products, including seed, husk and stems. Grape pomace, a by-product of grape pressing, is a rich source of dietary fibre (cellulose, hemicellulose and pectin), antioxidants (polyphenols and flavonoids), proteins, lipids (essential fatty acids), and minerals. This study aimed to obtain detailed information and characterize the polysaccharide composition of white and red wine pomace and the effect of this by-product on the bakery.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 20th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-22-8

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    86-89

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku