Vliv genetického polymorfismu kapa-kaseinu na obsah pevných složek v mléce jerseyských krav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F99%3A00000509" target="_blank" >RIV/60460709:41210/99:00000509 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv genetického polymorfismu kapa-kaseinu na obsah pevných složek v mléce jerseyských krav
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byly sledovány genetické varianty kapa-kaseinu a jejich vliv na celkovou mléčnou produkci dojnic plemene Jersey. Byl potvrzen vliv B alely na vyšší produkci bílkovin. Alela A zvyšuje mléčnou produkci.
Název v anglickém jazyce
The Effect of Genetic Polymorphism of kapa-casein to Content of Solid Components in Jersey milk cow
Popis výsledku anglicky
In this work we looked for effect of genetic modifications of kapa-casein to milk production of Jersey cow. ¨Were found relation of B alelle to protein production and of A alelle to milk production.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Genetika a morfogenetika v chove hodpodárskych zvierat
ISBN
80-88872-09 X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská akadémia podohospodárskych vied
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—