Vliv pH půdy na bilanci dusíku hnojiva při pěstování jarního ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F99%3A00000713" target="_blank" >RIV/60460709:41210/99:00000713 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv pH půdy na bilanci dusíku hnojiva při pěstování jarního ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Celková bilance dusíku hnojiva s 15N po dvou letech od aplikace ukazuje, že na zemině s neutrálním pH využil jarní ječmen v prvním roce 41 až 46 % a ve druhém roce 3 až 4 % 15N. V zemině zůstalo 15 - 18 % dusíku hnojiva a ztráty činily 32 až 40 %. Na kyselé zemině jarní ječmen odebral v prvním roce 33 až 37 % a ve druhém roce 1 až 2 % 15N, po druhém roce od aplikace zůstalo v zemině 11 až 33 % a ztráty dosáhly 50 až 55 %.
Název v anglickém jazyce
The effect of soil pH level on balance of nitrogen fertilizer at cultivation of spring barley.
Popis výsledku anglicky
The total balance of fertilizer nitrogen in two yers from application showed that in neutral soil 44 - 50 % used by spring barley (41 - 46 % in the application year and 3 - 4 % in the following year), 15 - 18 % rested in soil and loss was 32 - 40 %. In acid soil 33 - 37 % used by harvest (31 - 35 % in first year na d 1 - 2 % in second year), 11 - 13 % rested in soil and loss was 50 - 55%.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zamyšlení nad rostlinnou výrobou 1999
ISBN
80-213-0567-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
ČZU Praha
Místo vydání
ČZU Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—