Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvar otlaků vzniklých v bramborech po úderu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F06%3A14327" target="_blank" >RIV/60460709:41310/06:14327 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shape of bruise spots in impacted potatoes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potato tuber bruising was simulated by an impact pendulum at a temperature of 7 C. Two cultivars (?Agria? and ?Samantana?) cultivated under five different regimes were tested 1 month and/or 5 months after harvest. The regimes of cultivation differed by fertiliser use and/or irrigation. The black spots obtained were measured carefully to obtain detailed shape and volume data. The results are discussed in relation to tuber anatomy (vascular ring), and it is shown that both shape and volume details of thebruise spots can be described successfully by polynomial of the third order.

  • Název v anglickém jazyce

    Shape of bruise spots in impacted potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    Potato tuber bruising was simulated by an impact pendulum at a temperature of 7 C. Two cultivars (?Agria? and ?Samantana?) cultivated under five different regimes were tested 1 month and/or 5 months after harvest. The regimes of cultivation differed by fertiliser use and/or irrigation. The black spots obtained were measured carefully to obtain detailed shape and volume data. The results are discussed in relation to tuber anatomy (vascular ring), and it is shown that both shape and volume details of thebruise spots can be described successfully by polynomial of the third order.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Postharvest Biology and Technology

  • ISSN

    0925-5214

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    278-284

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus