Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvařivost bambor vyvolaná hustotou hlíz a ovlivněná odrůdou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F06%3A16187" target="_blank" >RIV/60460709:41310/06:16187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sloughing in potatoes induced by tuber density and affected by variety

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two varieties (Nicola and Saturna) largely distinguishing in cooking behaviour and one variety (Agria) grown in cultivation regimes given by different irrigation levels and forms of fertilisation were tested by the CPEM (cooked potato by different mass)method for potato sloughing assessment. The sloughing process is characterised by two cooking and disintegration stages, from which two basic CPEM parameters are derived: cooking time as the starting point of disintegration and the speed of disintegration. Both parameters are analysed as functions of tuber density creating simple linear models of both stages. Significant differences in CPEM parameters and in linear models were observed between different varieties. The data from two year measurements were in basic agreement with our previous concept of the limited contribution of starch in the first cooking stage and of its more important role in the second disintegration stage of sloughing. The results indicated a close association betw

  • Název v anglickém jazyce

    Sloughing in potatoes induced by tuber density and affected by variety

  • Popis výsledku anglicky

    Two varieties (Nicola and Saturna) largely distinguishing in cooking behaviour and one variety (Agria) grown in cultivation regimes given by different irrigation levels and forms of fertilisation were tested by the CPEM (cooked potato by different mass)method for potato sloughing assessment. The sloughing process is characterised by two cooking and disintegration stages, from which two basic CPEM parameters are derived: cooking time as the starting point of disintegration and the speed of disintegration. Both parameters are analysed as functions of tuber density creating simple linear models of both stages. Significant differences in CPEM parameters and in linear models were observed between different varieties. The data from two year measurements were in basic agreement with our previous concept of the limited contribution of starch in the first cooking stage and of its more important role in the second disintegration stage of sloughing. The results indicated a close association betw

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CHISA 2006

  • ISBN

    80-86059-45-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    1840-1841

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    27. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku