PĚSTOVÁNÍ A SKLIZEŇ SÓJI V ROCE 2005 A 2006
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F07%3A19689" target="_blank" >RIV/60460709:41310/07:19689 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
PĚSTOVÁNÍ A SKLIZEŇ SÓJI V ROCE 2005 A 2006
Popis výsledku v původním jazyce
Sóju lze úspěšně pěstovat v kukuřičné výrobní oblasti s vydatnějšími dešťovými srážkami, v řepařské výrobní oblasti v polohách s příznivým vodním režimem Ř1 a Ř2 a v obilnářské výrobní oblasti do nadmořské výšky 400 m, kde průměrná teplota vegetačního období by neměla klesnout pod 14 °C. Zpracování půdy před setím může být tradiční. S úspěchem lze rovněž zpracování půdy minimalizovat, jak ukazují Tabulky 1 a 2. Při sklizni sójových bobů je za účelem snížení sklizňových ztrát zapotřebí použít flexibilnílištu žacího válu. Ztráty sójových bobů při sklizni neupravenou sklízecí mlátičkou jsou téměř dvojnásobné v porovnání se sklízecí mlátičkou upravenou.
Název v anglickém jazyce
SOYA-BEEN GROWING AND HARVEST IN THE YEARS 2005 AND 2006
Popis výsledku anglicky
Soya can be grown successfully in corn production region with substantial precipitation, in sugar beet production region with favorable water regime, and in grain production region to up to 400 meters above sea level, where the average vegetative-periodtemperature should not drop below 14°C. Soil tillage prior to sowing may be done conventionally using ploughing. But as well soil cultivation could be reduced with success, which fact is evident from the Table 1 and 2. In order to decrease losses duringsoya-bean harvest, a flexible cutting bar mounted on a header is necessary. Soya-been losses when harvesting with a common combine harvester are almost twice as large compared to those attained when using an adapted combine harvester.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mezinárodní vědecká konference ?Technika v zemědělství a potravinářství ve třetím tisíciletí?
ISBN
978-80-7375-054-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
0-0
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—