ANALÝZA BODU ZVRATU A BODU UKONČENÍ VÝROBY PŘI PĚSTOVÁNÍ CHMELE
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F07%3A19763" target="_blank" >RIV/60460709:41310/07:19763 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
ANALÝZA BODU ZVRATU A BODU UKONČENÍ VÝROBY PŘI PĚSTOVÁNÍ CHMELE
Popis výsledku v původním jazyce
Bod zvratu a bod ukončení výroby jsou ekonomická kritéria charakterizující ekonomickou efektivnost každé podnikatelské aktivity. Chmel je plodina s relativně nízkými výnosy a vysokými farmářskými cenami, které v jednotlivých pěstebních letech kolísají. Tyto ukazatele včetně dotací mají různý vliv na ekonomiku pěstování chmele. Proto autoři s využitím základních ekonomických kategorií ? bodu zvratu a bodu ukončení výroby ? ukázali další pohled na ekonomiku pěstování chmele v České republice.
Název v anglickém jazyce
ANALYSIS OF BREAK EVEN POINT AND OF POINT OF PRODUCTION BREAKING FOR HOPS GROWING
Popis výsledku anglicky
Break even point and point of production breaking are economic criteria which characterize economic affectivity each activity. The hop is a plant with relatively low yields and high farm prices which fluctuate year by year. These data have different influence on the economic of hop growing. That?s why the authors analysed using break even point and point of production breaking the economic of hops growing in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3257" target="_blank" >QF3257: Optimalizace technologických a pracovních procesů u různých způsobů zpracování půdy,zakládání porostů,ošetřování během vegetace a sklizně hlavních polních plodin klasickými, půdoochrannými a minimalizačními technologiemi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Technika v zemědělství a potravinářství ve třetím tisíciletí
ISBN
978-80-7375-054-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
191-196
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—