Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Indoor environment in milking parlor and cowshed during the milking process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F15%3A67633" target="_blank" >RIV/60460709:41310/15:67633 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Indoor environment in milking parlor and cowshed during the milking process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work is to evaluate the results of measurements of the main microclimatic parameters (temperature, relative humidity, CO2 concentration, illumination and noise) in the cowsheds and in the milking parlors during the milking process and compare the measured values with the appropriate standard values. The purpose of the measurement is to determine the changes of the microclimatic parameters to which dairy cows are exposed during the passage from the barn to the milking parlor and back to the stables. The basic environmental parameters affect the welfare of dairy cows and thereby the quality of milk. These parameters were measured in the new tandem parlor for 2 x 4 cows built in 1997 for modernized cowshed for 130 dairy cows. It was also measured in the rotary milking parlor for 24 cows which was built in 2001 for a new barn with capacity 220 cows which was built in 2002. The measurements were carried out during the winter and summer period.

  • Název v anglickém jazyce

    Indoor environment in milking parlor and cowshed during the milking process

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work is to evaluate the results of measurements of the main microclimatic parameters (temperature, relative humidity, CO2 concentration, illumination and noise) in the cowsheds and in the milking parlors during the milking process and compare the measured values with the appropriate standard values. The purpose of the measurement is to determine the changes of the microclimatic parameters to which dairy cows are exposed during the passage from the barn to the milking parlor and back to the stables. The basic environmental parameters affect the welfare of dairy cows and thereby the quality of milk. These parameters were measured in the new tandem parlor for 2 x 4 cows built in 1997 for modernized cowshed for 130 dairy cows. It was also measured in the rotary milking parlor for 24 cows which was built in 2001 for a new barn with capacity 220 cows which was built in 2002. The measurements were carried out during the winter and summer period.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Scientific Conference on Engineering for Rural Development 2015

  • ISBN

  • ISSN

    1691-3043

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    112-118

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava

  • Místo konání akce

    Jelgava; Latvia

  • Datum konání akce

    20. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku