Mechanical durability of digestate briquettes mixed with mineral additives
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70575" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70575 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/16:70575
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mechanical durability of digestate briquettes mixed with mineral additives
Popis výsledku v původním jazyce
Briquettes produced from digestate have its specific properties which directly affect briquettes’ quality and must be determined. The study was designed to determine mechanical durability of briquettes from pure digestate, digestate mixed with zeolite and dolomitic limestone both added in ratio 6:1 (digestate:additive). Use of additives is common practice which improves quality of briquettes. All briquettes were produced under the same production conditions by hydraulic briquetting piston press into the cylindrical shapes (diameter 65 mm, length from 30-80 mm) and subsequently divided according to feedstock into three groups: Group A-briquettes from pure digestate, Group B–briquettes from digestate + zeolite and Group C–briquettes from digestate + dolomitic limestone. All groups were stored for four months (constant air temperature 23 oC and relative air humidity 45-60 % in average). Standard laboratory analysis of pure digestate properties determined gross calorific value (wet basis) equal to 17.02
Název v anglickém jazyce
Mechanical durability of digestate briquettes mixed with mineral additives
Popis výsledku anglicky
Briquettes produced from digestate have its specific properties which directly affect briquettes’ quality and must be determined. The study was designed to determine mechanical durability of briquettes from pure digestate, digestate mixed with zeolite and dolomitic limestone both added in ratio 6:1 (digestate:additive). Use of additives is common practice which improves quality of briquettes. All briquettes were produced under the same production conditions by hydraulic briquetting piston press into the cylindrical shapes (diameter 65 mm, length from 30-80 mm) and subsequently divided according to feedstock into three groups: Group A-briquettes from pure digestate, Group B–briquettes from digestate + zeolite and Group C–briquettes from digestate + dolomitic limestone. All groups were stored for four months (constant air temperature 23 oC and relative air humidity 45-60 % in average). Standard laboratory analysis of pure digestate properties determined gross calorific value (wet basis) equal to 17.02
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JS - Řízení spolehlivosti a kvality, zkušebnictví
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
15th International Scientific Conference on Engineering for Rural Development
ISBN
—
ISSN
1691-3043
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
971-976
Název nakladatele
Latvia University of Agriculture Faculty of Engineering
Místo vydání
Jelgava, Latvia
Místo konání akce
Jelgava
Datum konání akce
25. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—