Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Compression behaviour of bulk rapeseed: Effects of heat treatment, force and speed

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73413" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73413 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1306555" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1306555</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1306555" target="_blank" >10.1080/10942912.2017.1306555</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Compression behaviour of bulk rapeseed: Effects of heat treatment, force and speed

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study described the compression behaviour of bulk rapeseed using the universal compression testing machine and vessel diameter of 60 mm with a plunger. The pressing factors namely the heat treatment temperature, speed and force were varied between 45 and 105 C, 5 and 25 mm /min then 40 and 120 kN respectively. The bulk rapeseed samples were measured at pressing heights between 20 and 100 mm. The parameters determined were maximum deformation (mm), deformation energy (J), oil yield, oil point strain, oil point force (kN) and oil point energy (J). Clearly, maximum deformation, deformation energy and oil yield increased with the increase in force and heat treatment temperature whiles that of speed showed a downward trend. A plot of the amounts of force and deformation displayed a smooth and serration curve characteristics. The area under the smooth curve behaviour described the compression process where the maximum rapeseed oil was obtained whiles the serration pattern represented the ejection of t

  • Název v anglickém jazyce

    Compression behaviour of bulk rapeseed: Effects of heat treatment, force and speed

  • Popis výsledku anglicky

    This study described the compression behaviour of bulk rapeseed using the universal compression testing machine and vessel diameter of 60 mm with a plunger. The pressing factors namely the heat treatment temperature, speed and force were varied between 45 and 105 C, 5 and 25 mm /min then 40 and 120 kN respectively. The bulk rapeseed samples were measured at pressing heights between 20 and 100 mm. The parameters determined were maximum deformation (mm), deformation energy (J), oil yield, oil point strain, oil point force (kN) and oil point energy (J). Clearly, maximum deformation, deformation energy and oil yield increased with the increase in force and heat treatment temperature whiles that of speed showed a downward trend. A plot of the amounts of force and deformation displayed a smooth and serration curve characteristics. The area under the smooth curve behaviour described the compression process where the maximum rapeseed oil was obtained whiles the serration pattern represented the ejection of t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10610 - Biophysics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Properties

  • ISSN

    1094-2912

  • e-ISSN

    1532-2386

  • Svazek periodika

    2017

  • Číslo periodika v rámci svazku

    20

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    654-662

  • Kód UT WoS článku

    000423507200056

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85023206954