Effect of chopped maize straw on the quantity and quality of biogas produced
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A75692" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:75692 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/31/2017-RAE" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/31/2017-RAE</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/31/2017-RAE" target="_blank" >10.17221/31/2017-RAE</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of chopped maize straw on the quantity and quality of biogas produced
Popis výsledku v původním jazyce
The increase in production costs of maize silage intended for biogas has led the producers to look for alternative sources of raw material. One of such materials is straw of agricultural crops, including maize. The use of lignin-cellulose materials, such as straw, by bacteria in a biogas fermenter is limited by its polymer structure. Therefore, it is required to process the straw before it is introduced into the biogas fermenter, which may allow to increase the biogas potential of straw. The simplest way of straw processing is its chopping. On the basis of the obtained results, it can be said that cutting the straw did not help increase the amount of biogas produced, but even limited the potential of this raw material.
Název v anglickém jazyce
Effect of chopped maize straw on the quantity and quality of biogas produced
Popis výsledku anglicky
The increase in production costs of maize silage intended for biogas has led the producers to look for alternative sources of raw material. One of such materials is straw of agricultural crops, including maize. The use of lignin-cellulose materials, such as straw, by bacteria in a biogas fermenter is limited by its polymer structure. Therefore, it is required to process the straw before it is introduced into the biogas fermenter, which may allow to increase the biogas potential of straw. The simplest way of straw processing is its chopping. On the basis of the obtained results, it can be said that cutting the straw did not help increase the amount of biogas produced, but even limited the potential of this raw material.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
20704 - Energy and fuels
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering (Zemědělská technika)
ISSN
1212-9151
e-ISSN
1805-9376
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
Special Issue
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
8-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85041597767