Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PROPERTIES OF FRESH AND FROZEN FISH SKIN AT CYCLIC LOAD

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F19%3A82043" target="_blank" >RIV/60460709:41310/19:82043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=7&SID=E3yJy2zrMsiiavQCvSR&page=1&doc=4" target="_blank" >https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=7&SID=E3yJy2zrMsiiavQCvSR&page=1&doc=4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PROPERTIES OF FRESH AND FROZEN FISH SKIN AT CYCLIC LOAD

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Our paper deals with the methodology for determining of changes in rheological properties during various technological adjustments of biological structures. An example of the methodology is performed on the deformation curves during the cyclic tensile load in the elastic region. With the number of cycles, the absorption capacity of mechanical energy decreases exponentially during increasing and decreasing of the load. We observed the final value of the percentage of mechanical energy that the skin is able to absorb and the number of cycles that lead to this value. The measurements were made on a sample of freshly decapitated fish and the fish after quick freezing and thawing. We found the effect of this technological process on both the absorption capacity of mechanical energy and the number of stabilization cycles. We also found a strong positive correlation between the number of relaxation stabilization cycles and the thickness of fish skin.

  • Název v anglickém jazyce

    PROPERTIES OF FRESH AND FROZEN FISH SKIN AT CYCLIC LOAD

  • Popis výsledku anglicky

    Our paper deals with the methodology for determining of changes in rheological properties during various technological adjustments of biological structures. An example of the methodology is performed on the deformation curves during the cyclic tensile load in the elastic region. With the number of cycles, the absorption capacity of mechanical energy decreases exponentially during increasing and decreasing of the load. We observed the final value of the percentage of mechanical energy that the skin is able to absorb and the number of cycles that lead to this value. The measurements were made on a sample of freshly decapitated fish and the fish after quick freezing and thawing. We found the effect of this technological process on both the absorption capacity of mechanical energy and the number of stabilization cycles. We also found a strong positive correlation between the number of relaxation stabilization cycles and the thickness of fish skin.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10610 - Biophysics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceeding of 7th International Conference on Trends in Agricultural Engineering 2019

  • ISBN

    978-80-213-2953-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    622-625

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    17. 9. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000521578500107