Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Forage potential models in three forest tree species consumed by red deer.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41320%2F19%3A81492" target="_blank" >RIV/60460709:41320/19:81492 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Forage potential models in three forest tree species consumed by red deer.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Red deer (Cervus elaphus) are native to most of Europe and parts of western and central Asia and northern Africa. Moreover, red deer have been introduced to other continents, especially Australia and Northern America (Červený et al. 2013). Therefore, red deer are the most common and widespread species within the Cervidae family and are very popular for recreational hunting across their range. In the last two to three decades, populations of red deer have been gradually increasing especially in Central Europe (e.g., Burbaite and Csányi 2010, Schulze et al. 2014, Holá et al. 2016). Although red deer are considered mixed feeders that consume substantial amounts of both graminoids and woody plants, when snow covers the ground in winter, trees components can compose a substantial part of their diets. For example, in areas with high proportion of forests, tree components can comprise up to 90% of the diets of red deer in winter (Jamrozy 1980, Homolka 1990). Because red deer are the largest wild ruminant a

  • Název v anglickém jazyce

    Forage potential models in three forest tree species consumed by red deer.

  • Popis výsledku anglicky

    Red deer (Cervus elaphus) are native to most of Europe and parts of western and central Asia and northern Africa. Moreover, red deer have been introduced to other continents, especially Australia and Northern America (Červený et al. 2013). Therefore, red deer are the most common and widespread species within the Cervidae family and are very popular for recreational hunting across their range. In the last two to three decades, populations of red deer have been gradually increasing especially in Central Europe (e.g., Burbaite and Csányi 2010, Schulze et al. 2014, Holá et al. 2016). Although red deer are considered mixed feeders that consume substantial amounts of both graminoids and woody plants, when snow covers the ground in winter, trees components can compose a substantial part of their diets. For example, in areas with high proportion of forests, tree components can comprise up to 90% of the diets of red deer in winter (Jamrozy 1980, Homolka 1990). Because red deer are the largest wild ruminant a

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10613 - Zoology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_019%2F0000803" target="_blank" >EF16_019/0000803: Excelentní Výzkum jako podpora Adaptace lesnictví a dřevařství na globální změnu a 4. průmyslovou revoluci</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Advances in Animal Science and Zoology

  • ISBN

    978-1-53616-049-9

  • Počet stran výsledku

    21

  • Strana od-do

    153-173

  • Počet stran knihy

    21

  • Název nakladatele

    NOVA Science Publishers

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly