Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The dynamics of multidimensional food security in rural Ethiopia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41330%2F23%3A97750" target="_blank" >RIV/60460709:41330/23:97750 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.gfs.2023.100725" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.gfs.2023.100725</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.gfs.2023.100725" target="_blank" >10.1016/j.gfs.2023.100725</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The dynamics of multidimensional food security in rural Ethiopia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to create a composite food security index that takes into account the four aspects of food security, which are availability, accessibility, usage, and stability, and to analyze how families' food security status changes over time. Principal Component Analysis (PCA) methods were used to create food security indices for each dimension of households. The results of the aggregate food security indices showed that in 2013, 2015, and 2018, 44%, 57%, and 45% of households, respectively, were food secure. Only 20% of households had consistent food security, while 67% had transitory food insecurity, meaning they had at least one instance of it during the study period. The remaining 13% of households were labeled as having chronic food insecurity because they experienced it continuously during the course of the research.

  • Název v anglickém jazyce

    The dynamics of multidimensional food security in rural Ethiopia

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to create a composite food security index that takes into account the four aspects of food security, which are availability, accessibility, usage, and stability, and to analyze how families' food security status changes over time. Principal Component Analysis (PCA) methods were used to create food security indices for each dimension of households. The results of the aggregate food security indices showed that in 2013, 2015, and 2018, 44%, 57%, and 45% of households, respectively, were food secure. Only 20% of households had consistent food security, while 67% had transitory food insecurity, meaning they had at least one instance of it during the study period. The remaining 13% of households were labeled as having chronic food insecurity because they experienced it continuously during the course of the research.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Global Food Security-Agriculture Policy Economics and Environment

  • ISSN

    2211-9124

  • e-ISSN

    2211-9124

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    100725

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    1-15

  • Kód UT WoS článku

    001125732200001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85178066901