Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mathematical Modeling of Thin-Layer Solar Drying of Eland (Taurotragus oryx) Jerky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F15%3A69435" target="_blank" >RIV/60460709:41340/15:69435 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2014-0227" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2014-0227</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/ijfe-2014-0227" target="_blank" >10.1515/ijfe-2014-0227</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mathematical Modeling of Thin-Layer Solar Drying of Eland (Taurotragus oryx) Jerky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mathematical modeling of thin-layer solar drying of eland jerky was investigated in this study. Eland jerky was compared to traditional beef jerky, inasmuch as both were treated with traditional jerky marinade (TM), traditional marinade with honey (TMH)and compared to an untreated control (C). The influence of the marinades on the drying process was statistically significant. Based on the coefficients of determination, the root mean square errors and the chi-squares, the two-term model was found to bethe most suitable model for describing the solar drying kinetics of eland jerky. The mean effective moisture diffusivities of solar dried eland meat for the C, TM and TMH samples were 2.0710-10, 1.4510-10 and 1.4310-10 m2.s-1, respectively. The activation energy values for solar dried eland jerky were 23.75, 26.22 and 26.97 kJ mol-1 for C, TM and TMH, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Mathematical Modeling of Thin-Layer Solar Drying of Eland (Taurotragus oryx) Jerky

  • Popis výsledku anglicky

    Mathematical modeling of thin-layer solar drying of eland jerky was investigated in this study. Eland jerky was compared to traditional beef jerky, inasmuch as both were treated with traditional jerky marinade (TM), traditional marinade with honey (TMH)and compared to an untreated control (C). The influence of the marinades on the drying process was statistically significant. Based on the coefficients of determination, the root mean square errors and the chi-squares, the two-term model was found to bethe most suitable model for describing the solar drying kinetics of eland jerky. The mean effective moisture diffusivities of solar dried eland meat for the C, TM and TMH samples were 2.0710-10, 1.4510-10 and 1.4310-10 m2.s-1, respectively. The activation energy values for solar dried eland jerky were 23.75, 26.22 and 26.97 kJ mol-1 for C, TM and TMH, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Engineering

  • ISSN

    2194-5764

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000353138900007

  • EID výsledku v databázi Scopus